sunnuntai 6. toukokuuta 2007

Vanhanaikainen kesäkeitto


Helsingin Sanomien kuukausiliitteen mainion kokin Mysi Lahtisen ohjeesta tuskin muuntaen.



5-6 uutta perunaa 
 4-5 porkkanaa 
 kukkakaali 
 vettä 
 kasvisliemikuutio 
 voita 
 3 rkl vehnäjauhoja 
 vajaa litra maitoa 
 valkopippuria 
 sokeria 
 uutta sipulia 
sokeriherneen palkoja
pari hyppysillistä pinaattia

1. Pese perunat harjalla, kuori porkkanat ohuelti perunankuorimaveitsellä, revi kukkakaalista lehdet pois.
2. Paloittele perunat, porkkanat ja kukkakaali sopiviksi suupaloiksi ja pane ne kasviliemellä maustettuun veteen kiehumaan.
3. Pane valurauta pataan sulamaan voi. Kun se rupeaa kuplimaan lisää kolme ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Lisää melkein kaikki maito ja anna jauhojen kiehua kypsiksi.
4. Kun maitoseos ei enää maistu jauhoille lisää puolikypsäksi keitetyt vihannekset kasvisliemineen. Jos lientä on liikaa jätä pois.
5. Vaihda vispilä kauhaan ja sekoita. Lisää keittoon pilkotut sipulit, pinaatti ja herneet.
6. Lisää varovasti sokeria. Pane kansi kiinni ja anna hautua miedolla lämmöllä.
7. Ennen pöytään vientiä lisää iso pala voita. Anna sen sulaa. Lisää hieman valkopippuria ja tarkista maku.
8. Tarjoile valurautapadasta pöydässä. Sen kanssa voi syödä jotain kauppahallista hankittua kotimaista leipää vaaleata tai tummaa. Ruokajuomaksi vettä tai maitoa. Mikään viini ei oikein pärjää voimaitokasvismaku yhdistelmälle.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...