keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Tuo ihmeellinen endiivi






Leikkaa endiivi pitkittäin kahteen yhtä suureen osaan. Kanta on hyvä jättää paikoilleen, ettei koko komeus hajoa.




















Laita pannulle voita tai voin ja öljyn seosta. Voi tarvitaan siksi, että se luo ainutlaatuisen maun ja karamellisoi kosketuspinnan. Laita kansi päälle ja anna hautua.















Hellan lämpö pannaan vain niin vähän auki että merkkivalo juuri ja juuri syttyy. Tarkoitus onkin hauduttaa endiivit hitaasti ajan kanssa. Näin koostumus säilyy kiinteänä. Tikulla tai haarukalla kokeillaan noin tunnin kuluttua, onko paistos sopivan kypsä. Haarukka uppoaa, mutta endiivit eivät vielä ole aivan lötköjä. Syömäveitsen pitää olla terävä, muuten endiiviin ei tahdo saada otetta.


Mikä on tuo endiivi?

Kun tekee haun Googlessa Kuvahaku etsinnässä sanalla endiivi näkyviin tulee se kasvi, jota minä tarkoitan. Virallisesti sen nimi näyttää olevan salaattisikuri.

Wikipediassa endiivi vie salaattilehtisten endiivikasvien sivulle. Endiiveihin lasketaan myös sellaiset selvästi salaattinäköiset kuin kähäräsalaatti tai friseesalaatti. Yhteistä kaikille on katkeruus.

Endiivistä on punainenkin versio, joka on yhtä herkullinen kuin valkoinen endiivi.

Salaateista löytyy punasalaatti, jonka voi myös hauduttaa, mutta se on paljon katkerampi.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...